5 Βασικές Συμβουλές

5 συμβουλές για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το ηλεκτρονικό σας απόρρητο.

Number-1-blue_4076 Μην πανικοβάλλεστεΗ συμπεριφορική διαφήμιση είναι ασφαλής και διαφανής. Οι διαφημιστές δεν γνωρίζουν ποιοί είστε επειδή οι πληροφορίες που συλλέγουν δεν μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητά σας και βασίζονται στην περιήγησή σας στο Internet ώστε να σας παρέχονται διαφημίσεις που να αντικατοπτρίζουν τα ενδιαφέροντά σας.Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη συμπεριφορική διαφήμιση.
number-3-pink_4077 Αναζητήστε πληροφορίες για τη συμπεριφορική διαφήμιση σε κάθε ιστοσελίδα που επισκέπτεστε.Κάθε ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί συμπεριφορική διαφήμιση θα πρέπει να έχει πληροφορίες σχετικά με την συλλογή και την χρήση δεδομένων, είτε γίνεται η συλλογή από την ίδια την ιστοσελίδα, είτε από κάποιον τρίτο, όπως ένα διαφημιστικό δίκτυο.
three_4191
Οι εταιρίες που διαχειρίζονται τη συμπεριφορική διαφήμιση θα πρέπει ακόμα να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε εξαιρεθείτε.Μπορείτε να εξαιρεθείτε εδώ.
number4pink_4079 Εξοικειωθείτε με τις ρυθμίσεις απορρήτου στον υπολογιστή σας.Τις ρυθμίσεις αυτές μπορείτε να τις βρείτε στο μενού «Επιλογές» του browser σας. Όταν επιλέγετε ρυθμίσεις για τα cookies, να θυμάστε ότι συχνά κάνουν τις ιστοσελίδες φιλικότερες προς τον χρήστη (π.χ προτιμήσεις σας για sites, ρυθμίσεις γλώσσας, passwords κτλ.)

Στο παρακάτω παράδειγμα φαίνεται πώς γίνονται οι ρυθμίσεις απορρήτου στον Internet Explorer 11.

 

privacy at medium

Advanced privacy settings

Στο παρακάτω παράδειγμα φαίνεται πώς γίνονται οι ρυθμίσεις απορρήτου στον Microsoft EDGE.

 

privacy at medium

Advanced privacy settings

Στο παρακάτω παράδειγμα φαίνεται πώς γίνονται οι ρυθμίσεις απορρήτου στον Google Chrome.

 

privacy at medium

Advanced privacy settings

Στο παρακάτω παράδειγμα φαίνεται πώς γίνονται οι ρυθμίσεις απορρήτου στον Google Chrome for Mobile.

 

privacy at medium

Advanced privacy settings

Στο παρακάτω παράδειγμα φαίνεται πώς γίνονται οι ρυθμίσεις απορρήτου στον Safari.

 

privacy at medium

Advanced privacy settings

Στο παρακάτω παράδειγμα φαίνεται πώς γίνονται οι ρυθμίσεις απορρήτου στον Safari for Mobile.

 

privacy at medium

Advanced privacy settings

Advanced privacy settings

Number-5-blue_4080 Προσπαθήστε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες του νοικοκυριού σας.Ο κάθε ένας από εμάς χρησιμοποιεί το Internet με διαφορετικό τρόπο και για διαφορετικούς σκοπούς. Στα νοικοκυριά όπου περισσότερα από ένα άτομα χρησιμοποιούν τον ίδιο υπολογιστή, προτείνουμε ο κάθε χρήστης να έχει το δικό του λογαριασμό. Με τον τρόπο αυτό, οι ρυθμίσεις απορρήτου θα είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε χρήστη.

 
Windows 10:

user accounts

Mac OS:

user accounts


Στείλτε μας τις παρατηρήσεις σας